Haapajärven Lämpö Oy

Haapajärven Lämpö Oy tuottaa kaukolämpöä Haapajärven keskustaajaman alueelle.

Takaamme asiakkaidemme lämpöenergian saatavuuden ympäri vuorokauden ja huolehdimme, että riittävän lämmintä käyttövettä on asiakkaidemme saatavilla vuorokauden jokaisena minuuttina. Lisäämme asiakkaidemme asuinviihtyvyyttä myös digitaalisilla ratkaisuilla. Asiakkaamme voivat seurata lämmönkulutustaan vaivattomasti suoraan vaikka puhelimesta.

“Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä valitsemaansa lämmitysmuotoon.”

Tuotamme lämpöä paikallisella uusiutuvalla energialla: kaikki lämmöntuotannon tarpeisiin käyttämämme raaka-aine tulee meille noin 100 kilometrin säteellä lämpölaitoksistamme. Kaikkiaan yhtiöllämme on kolme kaukolämpölaitosta.

Lämpö talvella 2048x1365Suurin osa, noin 85–90 prosenttia, energialähteistä tulee suoraan biohybridilaitoksemme naapuritontilla sijaitsevalta sahayhtiö Hasa Oy:n Haapajärven sahalta. Tehokkaan kiertotalouden nimissä hyödynnämme lämmöntuotannossa sahatuotannon sivujakeita, etupäässä havupuun kuorta, mutta myös sahanpurua ja sahalla syntyvää haketta. Loput energialähteistä tulevat paikallisten metsähaketoimittajien ja metsänhoitoyhdistyksen kautta.

Myös lämpölaitoksemme palamisprosessissa syntyvä tuhka hyöty käytetään: ensin se läjitetään ja sitten siirretään metsään lannoitteeksi, jolloin kiertotalous lähtee jälleen alusta.

”Pystymme tarjoamaan haapajärvisille poikkeuksellisen edullisen ja luotettavan lämmityspalvelun pitkälle tulevaisuuteen.”

Tähtäämme kaikessa toiminnassamme kestävämpään huomiseen ja kokeilemme rohkeasti uutta. Hyviä esimerkkejä ovat muun muassa kaukolämmön paluulämmöllä lämpenevä Haapajärven tori sekä biohybridilaitoksemme, jossa ORC-Laitos tuottaa kaukolämmöstä myös sähköä laitoksen omiin tarpeisiin – edelläkävijänä Suomessa.

Teemme pitkäjänteisesti työtä oman toimintamme aiheuttamien ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Olemme sitoutuneet myös valtakunnallisiin energiatehokkuussopimuksiin ja panostamme energian aiempaa tehokkaampaan käyttöön tuotantolaitoksissamme sekä jakeluverkossamme.

Haapajärven Lämpö – lämpöä lähelläsi.

Lue lisää verkkosivuiltamme.