Ryhmäkuva 2

Kasvuyritys – mahdollisuus kasvaa ja kehittyä yrityksen mukana

Tamperelainen insinööritoimisto MAB Powertec Oy tarjoaa teollisuudelle energia-alan ja ympäristönsuojelun projekteja. Vuonna 2015 perustettu yritys tähtää uudenlaisten energiaratkaisujen pioneeriksi. Korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille yritys tarjoaa näköalapaikan jatkuvasti kehittyvän energia-alan ytimessä.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 10 henkilöä. Henkilöstömäärä on kaksinkertaistunut joka vuosi ja liikevaihtokin kasvanut tasaisesti vuosittain. Yritys on alusta lähtien tarjonnut työtä myös nuorille osaajille. Yksi heistä on Sini Valkama, tuore markkinoinnin tradenomi. Hän työskentelee MAB Powertec Oy:ssä myynti- ja markkinointikoordinaattorina.

”Kasvavassa ja kehittyvässä yrityksessä mahdollisuudet ovat todella laajat, ja ne kasvavat sitä mukaa kun yritys kasvaa.”

”Kasvavassa ja kehittyvässä yrityksessä mahdollisuudet ovat todella laajat, ja ne kasvavat sitä mukaa kun yritys kasvaa. Täällä työntekijöitä otetaan eri tehtäviin mukaan tarpeen mukaan. Johdon suunnalta tulee tähän vahvasti kannustusta. Lisäksi meille nuorille annetaan mahdollisuus ottaa vastuuta ja tuoda omia kehitysideoita esiin ja ne otetaan aina vakavasti”, Valkama sanoo.

Uuden tiedon turvin eturintamaan

Sini ja Niko
Nuoret osaajat ovat MAB Powertec Oy:n kaltaiselle kasvavalle yritykselle tärkeä voimavara, jonka avulla yritys pysyy kehityksen kärjessä. Kuvassa Sini Valkama ja Niko Raami.

Nuoret osaajat ovat MAB Powertec Oy:n kaltaiselle kasvavalle yritykselle tärkeä voimavara, jonka avulla yritys pysyy kehityksen kärjessä.

”Nuorten osaajien keskuudessa on se viimeisin tieto ja osaaminen, mitä he ovat opintojensa kautta saaneet. Heillä on hyviä ideoita ja ajatuksia”, sanoo Marko Borg, MAB Powertec Oy:n johtaja.

”Nuorten osaajien keskuudessa on se viimeisin tieto ja osaaminen, mitä he ovat opintojensa kautta saaneet.”

Työntekijät viihtyvät pienessä, mutta jatkuvasti kehittyvässä työyhteisössä hyvin. Neuvoa ja apua saa aina, kun nykäisee työkaveria hihasta.

”Meillä on todella hyvä tiimihenki. Itsekin olen vasta muutaman kuukauden täällä työskennellyt ja tuntuu kuin olisin ollut pidempäänkin. Uusilla työntekijöillä on alusta asti asiantuntijaorganisaation vahva tuki ja turva hyödynnettävissä. Käymme tietyin väliajoin myös miten menee -keskusteluja. Kukaan ei jää yksin”, kuvailee Valkama.

Ympäristö kiittää

MAB Powertecin asiakkaat koostuvat pääosin uusiutuvan energian yrityksistä, voima- ja lämpölaitoksista sekä muista projektitoiminnan parissa toimivista teollisuuden yrityksistä.

Yritys tarjoaa näille palveluja muun muassa päästöjen hallintaan, laitosten kokonaistoimituksiin ja vaarojen arviointiin sekä polttoaineen käsittelyyn liittyen. Pääpaino on ympäristöystävällisessä energiantuotannossa.

”Haluamme tuoda markkinoille uudenlaisia, kehittyviä energiantuotantomenetelmiä. Iso osa asiakkaistamme haluaa siirtyä pois fossiilisista menetelmistä, eli autamme heitä siirtymään puhtaamman energiantuotannon pariin”, Borg kertoo.

Projektit tehdään alusta asti mahdollisimman läpinäkyväksi asiakkaalle ja muille sidosryhmille. Borgin mukaan yritys erottuu kilpailijoistaan tavalla, jolla työtä tehdään.

”Haluamme tehdä vähän toisenlaisen yritysmallin – sellaisen, missä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ja olla mukana rakentamassa uusia palveluja ja ratkaisuja. Yhdessä rakennamme tätä yhteisöä.”

Energia-ala tarjoaa vaihtoehtoja

Nuoret osaajat pääsevät tiiviissä työyhteisössä suoraan kiinni oman alan hommiin. Oman osaamisen kartuttaminen on paljon kiinni omasta innosta ja kiinnostuksesta. Energiatekniikan diplomi-insinööriksi keväällä 2019 valmistuva Niko Raami tuli taloon neljä kuukautta sitten. Projekti-insinöörinä työskentelevä Raami on tuossa ajassa ehtinyt soveltaa koulusta saamiaan oppeja useissa eri projekteissa.

”Olen tehnyt monipuolisesti suunnitteluhommia, tehtävät riippuvat aina projektista. Olen muun muassa toteuttanut perustason prosessisuunnittelua, piirtänyt PI-kaavioita sekä laatinut toimintaohjeita ja käyttöohjeistuksia. Oikeastaan koko ajan on tullut eteen jotakin uutta, mitä ei aiemmin ole tullut vastaan. Olen oppinut todella paljon täällä ollessa.”

Tällä hetkellä Raami työskentelee yrityksessä osa-aikaisena opintojen ohessa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat hänellä vielä avoinna, sillä ala on mahdollisuuksia täynnä.

”Energia-ala on kehittyvä ala, missä tarvitaan jatkuvasti lisää tekijöitä. Tulevaisuus näyttää vakaalta. Alalle opiskelevalla ei tarvitse heti olla visiota siitä, mitä tekee isona, vaan opintojen aikana voi vähän makustella, mikä alalla kiinnostaa eniten.”

”Energia-ala on kehittyvä ala, missä tarvitaan jatkuvasti lisää tekijöitä. Tulevaisuus näyttää vakaalta. Alalle opiskelevalla ei tarvitse heti olla visiota siitä, mitä tekee isona, vaan opintojen aikana voi vähän makustella, mikä alalla kiinnostaa eniten.”

Teksti: Satu Tähkä
Kuvat: MAB Powertec Oy