Aku Hiltunen 003

Nyt kiinnosti – työn ohessa opiskelu näes

Hyvää ajan hallintaa, suunnittelua ja joustavuutta – sitä se vaatii. Työn ohessa opiskelu näes. Näin sanoo Savon Voima Oyj:ssä palveluvastaavana työskentelevä Aku Hiltunen, joka suorittaa parhaillaan insinöörin tutkintoa monimuoto-opintoina ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on hedelmällistä paitsi itselle, myös työnantajalle.

 ”Työ ja opinnot tukevat toisiaan todella hyvin. Kouluprojekteihin olen löytänyt aiheet töistä ja olen saanut käsitellä työjuttuja erilaisella ajatuksella. Uusista näkökulmista on etua myös työnantajalle. Jos opiskelu yhtään kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti”, hän sanoo.

Uusien palvelujen ideanikkari

Hiltunen on aktiivisesti rakentanut omaa urapolkuaan Savon Voimassa. Hän aloitti työt käytön ja kunnossapidon tehtävissä lämpö- ja voimalaitoksilla. Kun yritys rupesi kehittämään uusia kaukolämpöön liittyviä palveluja, latoi Hiltunen ideoita pöytään, ja tuli valituksi sisäisen haun kautta palveluvastaavan tehtäviin. Nyt hän vastaa palveluiden ja niiden kehittämisen ohella myös asiakkuuksien edistämisestä.

Ideoita miehellä riittää, sillä hänellä on homma hanskassa tuotannosta lähtien, ja asiakaslaitteet hän tuntee aiemman työkokemuksensa kautta.

”Alkuperäinen palveluideani liittyi kaukolämpölaitteiden uusintaan. Meiltä eli energiayhtiön kautta saa nyt kaukolämpölaitteiston uusinnan kokonaispalveluna ja kiinteään hintaan. Pääsin tiimini kanssa kehittämään myös palvelua kiinteistökohtaiseen jäähdyttämiseen”, Hiltunen sanoo.

“Uusien palvelujen ja ratkaisujen kehittäminen – ideoiden vieminen ja työstäminen käytäntöön – ovat hänen mielestään työn parhaita puolia. Yksikään päivä ei ole samanlainen.”

”Työpäivät ovat todella vaihtelevia ja tykkään siitä. Välillä ollaan asiakkaiden parissa, välillä lyödään ideoita yhteen tiimin kanssa, välillä taas tehdään yhteistyötä urakoitsijoiden sekä laite- ja järjestelmätoimittajien kanssa.”

Urapolku on kahden kauppa

Hiltunen antaa työnantajalleen kiitosta siitä, että omaa osaamista on mahdollisuus kehittää monin eri tavoin.

“Kouluttautumiseen suhtaudutaan yrityksessä erittäin myönteisesti ja se kouluttaa työntekijöitään myös itse”.

”Jos on intoa ja halua kehittää itseään, niin Savon Voima tarjoaa siihen mainiot puitteet urapolun muodossa. Talon sisäisiäkin koulutuksia järjestetään säännöllisesti. Esimerkiksi itse kävin viime vuonna työnantajan ehdottamana vajaan vuoden mittaisen rakennusautomaatioasentajan koulutuksen.”

Meneillään olevat insinööriopinnot ovat Hiltusella loppusuoralla. Opintojen jälkeen hän keskittyy toistaiseksi perheeseen, harrastuksiin ja työntekoon, vaikka ei opintojen jatkaminenkaan ole poissuljettu ajatus.

Kehitysintoa on, eli haluaisin kehittyä edelleen työntekijänä ja mennä uralla eteen- ja ylöspäin. Jatkokoulutuksiakin olen miettinyt, eli ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tai diplomi-insinöörin tutkintoa. Mutta nyt keskitytään hetkeksi muihin asioihin”, hän muotoilee.

Team RistoAku edit 1
Savon Voimalla panostetaan työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Kuvassa tekninen asiakasvastaava Risto Pohjolainen (vas) ja palveluvastaava Aku Hiltunen.

Tulevaisuus työn alla

“Alun perin Hiltunen hakeutui energia-alalle siksi, että se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ja merkityksellistä työtä. Energia koskettaa kaikkien arkea.”

Nyt energia-ala on historian suurimman murroksen edessä, sillä ilmastonmuutos pakottaa keksimään uusia ratkaisuja. Se motivoi myös Hiltusta.

”Lämpöyhtiöt etsivät aktiivisesti uusia tuotantotapoja, kehittävät hukkalämmön hyödyntämistä ja tuovat uusia palveluja asiakkaille. Jos haluaa olla vaikuttamassa ihmiskunnan tulevaisuuteen, tämä on ala, jossa kannattaa olla mukana”, hän sanoo ja jatkaa:

”Energiayhtiöt ovat myös vakaita. Jos tämä on turvallinen ja huoleton asiakkaalle, niin se on sitä myös työntekijälle. Jatkuvasti kehittyvällä alalla on mahdollisuus tehdä pitkä työura.”

Teksti: Satu Tähkä
Kuvat: Savon Voima Oyj

Tilaa uutiskirje