Kehittyvät palvelut

BROEN 75year logo UK

Laatutuotteita kaukoenergiajärjestelmiin

Lahtelaisen Planmix Oy:n päätoimiala on LVI-tarvikkeiden maahantuonti ja myynti eurooppalaisille asiakkaille. Tässä artikkelissa esitellään Planmixin maahantuomia tuotteita ja niiden valmistajia, kaukolämpöasiakkaiden tarpeita silmällä pitäen.

Planmixilla on BROENin ja Lifinatan tuotteita varastossaan heti valmiina toimitukseen – Planmixin nopea reagointikyky, luotettavuus ja ennen kaikkea ammattitaito vähentävät asiakkaiden tarvetta kalliille varastoinnille.

BROEN on tanskalainen, korkealaatuisten pallo- ja paikallahaaroitusventtiilien valmistaja. UAB Lifinata taas on liettualainen yritys, joka valmistaa Planmixin asiakkaita varten muun muassa LIFIN-lianerottimia sekä LIFAIR-ilmanerottimia. Lifinatan valikoimasta löytyy myös LIFIN-hitsausyhteet lämmönsiirtimille sekä LIFIN-vesimittariliittimet. Planmix tekee lisäksi yhteistyötä Canplastin kanssa.

Kaikki tuotteet varastoidaan Lahden kupeessa Hollolassa. Varaston keskeinen sijainti lyhentää matkoja asiakkaiden luokse halki eteläisen Suomen.

BROEN – venttiilejä 75 vuoden kokemuksella

Planmixin tuotepaletissa merkittävänä osana ovat BROENin venttiilit. Venttiilit, joita Planmix varastoi ja myy Hollolasta käsin, valmistetaan Tanskassa. Planmixin vahva jalansija tuotteiden jälleenmyyjänä on ennen kaikkea reagointinopeus – esimerkiksi aamupäivällä tehty tilaus voi olla jo saman päivän aikana matkalla asiakkaalle. Jo vuonna 1948 perustettu BROEN viettää marraskuussa 75-vuotissyntymäpäiväänsä. Yritys tunnetaan teknologian kehittäjänä ja valmistajana venttiileissä, joita käytetään veden, ilman ja kaasun ohjaamiseen. BROEN on maailman johtava kaukoenergiaverkoissa käytettävien venttiilien valmistaja.

Ympäristöarvot ja CO2-vähennystoimet näkyvät läpi tuotantoketjun. Tanskan tehtaalla kerätään sadevesi talteen, ja tällä tavoin säästetään vuosittain noin 800 000 litraa puhdasta vettä. Kerättävä sadevesi puhdistetaan ennen sen käyttöä valmistusprosessissa. Tanskan tehtailla käytetty sähkö on kokonaisuudessaan tuulienergiaa, ja lämmitys hoituu biopohjaisella, uusiutuvalla kaukolämmöllä Tanskan tehtaalla ja toimitiloissa.

Tanskaan juuri valmistunut uusi tehdas valmistaa uuden innovaation venttiilejä. Tehtaalle haetaan DGNB-sertifikaatin kultaluokitusta energiatehokkuudessa.

BBM13001

Uuden sukupolven venttiili parantaa energiatehokkuutta merkittävästi

BROEN on hyvin tunnettu eurooppalaisella kaukolämpökentällä. Pelkkä pitkä ikä ei kuitenkaan vielä kerro kaikkea yrityksestä. Mikä siis tekee BROENin palloventtiilistä poikkeuksellisen? Millaisia hyötyjä kyseisellä palloventtiilillä saavutetaan?

BROENin uuden innovaation venttiileissä on ainoastaan yksi laserhitsattu sauma. Tämä tarkoittaa noin 97 % pienempää sähkönkulutusta hitsauksessa valmistettavaa venttiiliä kohden verrattuna perinteisin menetelmin valmistettuun venttiiliin. Uuden ajan venttiilissä on vähemmän osia, mikä tarkoittaa myös pienempää määrää työvaiheita. Täysaukkoinen venttiili voidaan eristää täysin tiiviiksi, jonka myötä käytönaikaiset lämpöhäviöt minimoidaan.

Ennen kaikkea palloventtiilit ovat energiatehokkaita sekä tietenkin nopeita ja helppoja asentaa. Venttiilit valmistetaan tehtaalla aivan uudella tavalla, mikä tekeekin BROENin venttiileistä tuoteryhmän neljännen sukupolven edustajia. Tähän asti täysaukkoventtiilejä ei ole käytetty yhtä paljon niiden korkeamman hinnan vuoksi, mutta virtausominaisuudet ovat aivan eri luokkaa verrattuna supistettuaukkoisiin venttiileihin. Runkohitsaussaumojen puuttuessa vuotoriskit on minimoitu käytännössä nollaan. Korkea kara ja kahvarakenne mahdollistavat helpon eristettävyyden, ja kaikki tämä edistää maksimaalista energiatehokkuutta. BROENin tuotteet on suunniteltu kestämään.

Monen yhtiön ammattilaiset tavattavissa Jyväskylässä 10.11.2023

Planmixilla tiedetään, että kaukolämpöyhtiöillä kallis varastointi on siirtynyt On-Time-toimituksiin. Tämä toimintamalli vaatii kuitenkin Planmixin kaltaisen luotettavan kumppanin. Merkittävä asiakassegmentti Planmixille on myös kaukolämpökeskusvalmistajat. Ainutlaatuisen hyvät tuotteet kaukolämpöön ja joustava, asiakaslähtöinen toimintatapa ohjaa Planmixin jokapäiväistä työtä.

Planmix Oy on kumppaniensa kanssa FinDHC:n järjestämässä Kaukolämpö 2023 -tapahtumassa Jyväskylässä 10.11.2023.
Tule sinäkin mukaan vuoden merkittävimpään lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen ammattilaistapahtumaan!

Teksti: Justus Luokkanen
Kuvat: BROEN