Blogi

Lämmitystä ilman jännitystä

Runsas kolme kuukautta Palveleva kaukolämpö FinDHC ry:n toiminnanjohtajana on vain vahvistanut aiempaa mielikuvaani kaukolämmöstä. Se on helppo lämmityspalvelu. Niin helppo, että iso osa ihmisistä, joiden kanssa olen viime kuukausina keskustellut, ei edes tiennyt asuvansa kaukolämmitetyssä asunnossa.

Luotettavaa lämpöä

Kaukolämpöpalvelusta nauttivat joutuvatkin hakemaan jännitystä elämäänsä muista asioista, sillä kaukolämpötalossa ei lämpimän käyttöveden ja lämmön riittävyydestä tarvitse huolehtia milloinkaan. Ei edes kovimmilla pakkasilla, sillä kaukolämpöliittymä mitoitetaan aina riittävän suureksi ja kaukolämmön toimitusvarmuus on käytännössä lähes 100% ympäri vuoden.

Ympäristöä suojellen

Kaukolämmön tuotannon ja siirron putkissa virtaa puhdas vesi, joten kuluttajien ei tarvitse jännittää myöskään ympäristön puolesta. Kaukolämpö tuotetaan tehokkaasti ottamalla lämmönlähteen energia tehokkaasti talteen, joten luonnon resursseja ei tuhlata. Lisäksi suomalainen kaukolämpö tuotetaan koko ajan lisääntyvässä määrin lähialueen bio- ja kierrätysenergialähteistä tai eri lähteistä saatavaa hukkalämpöä hyödyntäen.

Ennustettava ja edullinen

Kukkaron nyörien puolesta ei tarvitse myöskään olla huolissaan, sillä suomalainen kaukolämpö on edullista eikä sen hinta heilahtele odottamattomasti. Kaukolämpöön liittyvä yllättyy myös positiivisesti tarvittavan laitteiston vähäisestä investointitarpeesta.

Lämpöä läheltä

Kotimaisuuteen luottava kuluttaja voi myös olla rauhallisin mielin, sillä kaukolämpö on lähilämpöä. Se tulee aina varmasti kotimaiselta, yleensä oman kunnan alueella toimivalta tuottajalta, joka käyttää sen tuottamiseen ja siirtoon valtaosin kotimaista tekniikkaa.

Kaukolämpö tarjoaa käyttäjälleen ylivertaisen helpon, luotettavan ja ympäristöystävällisen palvelukokemuksen. Se on todellista lämmitystä ilman jännitystä – helppoa ja huoletonta, kuten kuuluukin olla.

Kirjoittaja: Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toiminnanjohtaja Asmo Rantanen