Kehittyvät palvelut

Kingspan Logstor Saarijarvi web 3

Perinteikäs kaukolämpötoimija Keski-Suomesta

Monelle kaukolämpöalan toimijalle Kingspan-LOGSTOR on tuttu, turvallinen ja vakaa kumppani, ja tämä näkyy myös sen suurena siivuna Suomen markkinoista. Kingspan-LOGSTOR valmistaa suurimman osan Suomen kaukolämpöputkista – yhtiö onkin yksi suomalaisen kaukolämmön sydämistä.

Saarijärvellä Kingspan-LOGSTORin tuntevat lähes kaikki. Yritys on ollut monelle paikalliselle myös kesätyöpaikka, ja yrityksestä on tullut saarijärveläisille näkyvä toimija. Kingspan-LOGSTORille järjestetään paljon tehdasvierailuja, ja yritys on mukana niin isommissa kuin myös pienemmissä projekteissa. Koska Kingspan-LOGSTOR on yksi kaupungin suurimmista työllistäjistä, on helppo sanoa, että Saarijärvi elää kaukolämmöstä.

Suomalaista käsityötä

Kingspan-LOGSTOR toimittaa kaukolämpöputkia ja kaukolämpöinfrastruktuurin tarvitsemia tärkeitä osia. Kaikki tuotteet ja osat valmistetaan Suomessa, ja vielä suurimmaksi osaksi käsityönä. Alihankintaketjujen ja yhteistyökumppanien kautta yritys työllistää merkittävästi lähialueen muita yrityksiä, erityisesti logistiikassa.

Tiiviit ja pitkät yhteistyösuhteet heijastuvat yrityksen toiminnan notkeuteen: Kingspan-LOGSTOR reagoi erittäin nopeasti asiakkaan tarpeisiin, ja tässä myös oman tuotannon joustavuus on tärkeässä roolissa. Hyvä tiimihenki näkyy myös yhteistyökumppanien kanssa: tuotteita toimitetaan kaikkialle Suomeen sekä Pohjois-Ruotsiin ja Viroon. Tarpeen tullen Kingspan-LOGSTOR tekee mittatilaustyönä erityisosia – samalla pyritään myös konsultoimaan, millaisia osia asiakas saattaisi tarvita.

Asiakastyytyväisyys näkyy mitatuissa tuloksissa

Kingspan-LOGSTORin toimitusvarmuus muistuttaa hyvin paljon kaukolämmön toimitusvarmuutta: lukema on vuodesta toiseen käytännössä 100 %. Tästä ollaan ylpeitä, ja tämä erottaa Kingspan-LOGSTORin kilpailijoistaan. Palveluasteseuranta on niin ikään 100 %.

LOGSTOR siirtyi Kingspanin omistukseen vuonna 2021, mutta LOGSTORin oma brändi on vahvasti näkyvillä uuden omistajan kanssa. Oston myötä LOGSTOR sai taakseen ison konsernin turvan, ja on nyt osa Kingspanin Insulation-divisioonaa.

Kaukolämmössä nähdään Euroopan energiatulevaisuus

Kaukolämpöputket edustavat Euroopassa uutta aikaa ja energiatehokkuutta. Vaikka kaukolämmön edistysmaassa Suomessa kysyntä on tasaista, Kingspanin konsernitasolla on nähtävissä räjähdysmäistä kysynnän kasvua Tanskassa sekä erityisesti Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Erityisesti Brittein saarilla kaukolämpö on uutta, ja Saksassa infran kehittäminen ja rakentaminen on kiihtynyt eksponentiaalisesti.

Suomessa kaukolämpöinfraa lähdettiin rakentamaan jo 1950-luvulla. Toimitusvarmuus on yhtä kuin luotettava infrajärjestelmä, ja Kingspan-LOGSTOR on osaltaan varmistamassa tätä. Kehitystä on tapahtunut myös halki vuosikymmenien: putkissa käytettävät materiaalit ja valmistustekniikat ovat kehittyneet, muun muassa uretaanin käytössä ja raaka-aineiden sekoitteissa. Kaukolämpöputket ovat standardoituja tuotteita, minkä vuoksi kehitysprosessit ovat pitkiä ja perinpohjaisia.

Kunnianhimoiset ympäristötavoitteet konsernitasolla

Ympäristöarvot näkyvät Kingspan-LOGSTORin ja koko Kingspan-konsernin kaikessa toiminnassa. Kingspanin lanseeraama Planet Passionate on kunnianhimoinen ohjelma, jonka puitteissa muun muassa kaikki konsernin henkilöautot ovat sähköisiä vuoteen 2025 mennessä.

Planet Passionate -ohjelma muodostuu neljästä ydintavoitteesta: hiilidioksidipäästöjen täydestä kompensoinnista, uusiutuvan energian osuuden merkittävästä kasvattamisesta tuotannossa, kiertotalouden saavuttamisesta kaatopaikkajätteen saattamisella nollaan, sekä vesien suojelusta muun muassa hyödyntämällä sadevettä tuotannossa sekä osallistumalla valtamerien puhdistusprojekteihin. Esimerkiksi Saarijärvellä kaukolämpöputkien ulkokuorissa aletaan hyödyntämään kierrätysmuovirouhetta. Investoinnit nähdään arvokkaina mutta myös välttämättöminä tulevaisuuden yhteiskunnan ja maapallon vuoksi. Ennen kaikkea kaukolämpö on investointi energiayhteiskuntaan, joka mahdollistaa hiilineutraalin tulevaisuuden meille ja tuleville sukupolville.

Kingspan-LOGSTOR Oy on kumppanina FinDHC:n järjestämässä Kaukolämpö 2023 -tapahtumassa Jyväskylässä 10.11.2023.
Tule sinäkin mukaan vuoden merkittävimpään lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen ammattilaistapahtumaan!

Teksti: Justus Luokkanen
Kuvat: Kingspan-LOGSTOR