Tapahtuma

ABB - FinDHC yhteistapahtuma 3.11.2022

Uusi jäsenemme ABB esittäytyy järjestämällä yhteisen seminaaritilaisuuden FinDHC:n kanssa! Jos et ole vielä ilmoittautunut, ABB:n ilmoittautumissivun löydät täältä.

Mitä pitäisi huomioida hukkalämpöjen hyödyntämisessä teollisuudessa suunnittelun, käytettävän teknologian ja kaukolämmöntuotannon näkökulmasta? Miten hallitset kasvavat sähkötehon tarpeet ja optimoit omat järjestelmäsi useamman energialähteen käyttöön joustavasti ja tehokkaasti? Näihin kysymyksiin saamme vastauksia Pitäjänmäellä 3.11.2022 ABB:n ja Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n yhteisseminaarissa.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollista tutustua myös kotimaiseen huipputeknologiaan kierroksella taajuusmuuttajatehtaalle. Paikkoja kierrokselle on rajatusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kaukolämmön tuotanto ja verkot ovat keskeisessä asemassa hukkaenergian hyödyntämisessä teollisuudessa ja kiinteistöissä. Hukkalämmön jalostaminen kaukolämpöverkkoon kelpaavaksi hyötylämmöksi edellyttää usein tehokkaita lämpöpumppuja. Lämpöpumpputeknologiasta onkin nopeasti tullut tärkeä polttamista korvaava teknologia lämmöntuotannossa. Pumppujen on suoriuduttava vaihtelevista kuormitus- ja lämpötilaolosuhteista, jolloin ainoastaan taajuusmuuttajaohjaus mahdollistaa niiden tarkan säädön laajalla osatehoalueella ja korkealla hyötysuhteella.

Energiatehokkaat taajuusmuuttajat ja moottorit tarjoavat merkittäviä mahdollisuuksia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä kaukolämmöntuotannossa ja muualla teollisuudessa. ABB kannustaakin kaikkia sidosryhmiä Energy Efficiency Movementin merkeissä yhteistyöhön, jotta maailmassa aikaansaadaan kokonaisvaltainen energiankäytön muutos.

Aika ja paikka: 3.11.2022 klo 11-17, ABB Oy, Valimopolku 4 A, 7. kerros, Pitäjänmäki, Helsinki

Ohjelma:

11.00 Lounas

12.00-16.00 Seminaaripuheenvuorot

 • Kaukolämpö kehittyy –  uusia palveluita, hukkalämpöjen hyödyntämistä ja tärkeä rooli osana energiajärjestelmää
  Katja Kurki-Suonio, Toiminnanjohtaja, Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry
 • Hukkalämmöt hyötykäyttöön
  Tomi Kiuru, Johtava asiantuntija, Motiva Oy
 • Lämpöpumput kaukolämmössä
  Jussi Alpua, Myyntipäällikkö, Oilon Oy
 • Hukkalämmön valjastajan päiväkirja
  Jussi Alilehto, Johtava asiantuntija, Sweco
 • Energiantuotannon asiakasratkaisut
  Henrietta Lahti, Liiketoimintavastaava konesalit ja yritysten hukkalämmöt, Helen Oy
 • Energian sektorikytkennän optimointi – vastauksia sähköistymisen haasteisiin
  Simo Säynevirta, Head of ABB Green Electrification ecosystem, ABB Oy
  Pyry-Pekka Lehto, Power segment lead, Motion, ABB Oy

16.00-17.00 Tehdasvierailu: ABB Drives Pitäjänmäki