Blogi

4GDH promo web

Tulevaisuuden kaukolämpö

Kaukolämpöala käy tällä hetkellä läpi yhtä historiansa suurimmista muutoksista: uudet energiamuodot ja teknologiset ratkaisut valtaavat alaa, ja myös ilmastonmuutoksen vastainen taistelu tuo oman mausteensa muutokseen.

On tapahtumassa sukupolvenvaihdos: kaukolämpö on hiljalleen siirtymässä kolmannen sukupolven järjestelmästä kohti neljättä sukupolvea. Mitä nämä sukupolvet sitten tarkoittavat? Tähän kysymykseen vastataan HögforsGST:n blogisarjassa.

Blogisarjan ensimmäisessä osassa käsitellään kaukolämmön alkuaikoja ja sen kehitystä 1800-luvun lopulta 1900-luvun loppupuolelle. Kirjoitus toimii samalla pohjustuksena blogisarjan seuraaville osille, jotka käsittelevät nykyistä ja tulevaa kaukolämpöä.

Blogisarjan toisessa osassa avataan kolmannen sukupolven kaukolämpöä. Eli nykytilannetta. Kaukolämpö on paljon muuta kuin veden keittämistä tai hiilen polttamista!

Neljännen sukupolven kaukolämpö on lämmityksen #gamechanger!
Uusiutuvat energianlähteet, kaksisuuntainen energiakauppa, hukkalämpöjen hyödyntäminen ja älyratkaisut ovat vain pintaraapaisu kokonaisuudesta, joka tunnetaan myös nimellä #4GDH.
Ota 4GDH:n perusteet haltuun lukemalla blogisarjan kolmas osa!

Tässä vielä linkit HögforsGST:n sivuilla julkaistuun Tulevaisuuden kaukolämpö -blogisarjaan:

Osa 1: Alkuaskeleet

Osa 2: Nykyhetki

Osa 3: Uusi sukupolvi